hits

Birkebeinerrittet 2018

Rittet 2018 ble det perfekte rittet. Jeg har med dette rittet deltatt 19 ganger, men har aldri følt at alt har klaffet slik som denne gangen.

Allerede i bakkene opp mot Skramstad merket jeg at dette kunne bli bra. Jeg lå i gruppa som lå helt først i pulje 13 i omtrent syv kilometer. Aldri har jeg vært så langt fremme i puljen.

Ganske tidlig fant jeg en annen syklist og vi jobbet sammen i rulle med én eller to syklister til. Det å rulle sammen med en liten gruppe er perfekt i Birkebeinerrittet. En mindre gruppe vil kunne følge prinsippene om jevn fart og omtrent lik tid først i rulla på en annen måte enn en større gruppe.

Etter hvert kom også en deltaker på cyklocross. Den andre syklisten og jeg hang oss på og vi ble en tremannsgruppe som forserte en hel del andre syklister omtrent et sted overfor Bjønnåsen helt til Rosinbakkene.

Der dro cyklocross syklisten fra oss. Men jeg hadde fortsatt relativt bra med overskudd, selv om jeg kunne kjenne litt antydninger til krampe. Resten av rittet fungerte også bra og i mål kom jeg inn på ny pers, 3 timer, 23 minutter og 13 sekunder. 

På bildet gir jeg alt for å henge på cyklocross syklisten (til venstre). Meg i orange trøye til høyre.

 

Og dagen etter, i dag søndag tok jeg turen tilbake til Rena. Og da fikk jeg nytt sol og natur litt mer enn i selve rittet.

Turen tilbake fra Nordseter til Rena kan beskrives slik:

Først til Elgåsen for å følge Birkebeinerløypa til Kvarstad. Fra Kvarstad tar en ikke Birkebeinerløypa til venstre, men følger veien til høyre. Den går på vestsiden av elven Åsta. En passerer etter hvert en campingplass og etter en relativt lang flat grusvei går den litt oppover før en kommer til et kryss. Der følger en vei til venstre som er skiltet til Bjønnåsen eller Bjønnåsbrua.

Nede på Bjønnåsen ta veien til høyere i første kryss. En tar altså ikke veien over Bjønnåsbrua. Veien til høyre blir fulgt i ca. 8 minutter da en kommer til et nytt kryss hvor en tar skarpt til venstre og hvor en ganske raskt tar en bru over Åsta elven (dette er motsatt retning av den tidligere Birkebeinerritt løypa).  En følger denne veien i ca. 8 minutter der en tar til høyre inn i en sti i skogen. Det er i dette krysset vi igjen kommer inn på den nye Birkebeinerrittløypa. Er en tidlig ute dagen etter rittet vil en se skilt som viser at en er i rittløypa. Stien går etter hvert over i en grusvei og etter ca. nye 8 minutter kommer en ned til Bringebusetra. I krysset tar en to ganger til venstre hvor grusveien så går ganske bratt oppover. Etter en stund, i enden av grusveien går den over i stien som bringer en ned til Djuposet. Til venstre kan en ta den lange grusveien oppover. Det kan virke som bakken aldri tar slutt for den bukter seg og en ser aldri enden. Her gjelder det å være tålmodig, og i enden ta terreng partiet opp til høyre. Det ender i grusveien til Skramstad og så er det bare nedover til Rena.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar