hits

Birkebeinerløpet 2018

Det var sol og blå himmel under hele løpet denne gangen, og det kunne minne om løpet i 2014 hvor det også var veldig varmt. Og på samme måte som den gangen gjaldt det å drikke mye vann og sportsdrikke både under oppvarming og ikke minst i selve løpet. Gradestokken var godt over 20 tallet da jeg startet i pulje 5 kl 11.50.

Allerede før første drikkestasjon etter ca. 4 km kjente jeg meg tørr i munnen av tørste. Så synet av den første drikkestasjonen var kjærkommen. Det var bare å svelge i seg to glass, ett med sportsdrikke og ett med vann. Det fortsatte jeg med på alle drikkestasjoner under hele løpet.

Pulsklokka viste at jeg var en god del i sone 4, spesielt i oppoverbakkene, men totalt sett var jeg mest i sone 3. Det var godt å ha pulsklokka som en rettesnor på løpefarta, for av erfaring vet jet at kroppen tåler noe sone 4 i et slikt løp.

Jeg droppet salttabletter denne gangen til tross for varmen. Leser fra bloggen min at jeg tok 3 salttabletter i varmen i 2014. Så da var det godt å få bekreftet at jeg kunne gjennomføre helt uten salttilskuddet og bare kjenne så vidt litt krampetendenser. For beina holdt seg heldigvis bra uten at jeg fikk ordentlig krampe.

I mål kom jeg inn på tiden 1.38.02, ca . 1 og ½ minutt dårligere enn under ganske like forhold i 2014, men ca. 1 og ½ minutt bedre enn de våte forholdene i 2017. Uansett har jeg vært veldig jevn i prestasjonene på løpet de siste årene, fra 8 til 10 minutter foran merkekravet.

Her er jeg i løypa med grønn singlet, nr 5004. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar