Erfaringer fa skisesongen

Da er skisesongen denne vinteren omtrent ferdig og totalt har jeg deltatt i fire skirenn. Av disse er jeg spesielt forøyd med Holmenkollmarsjen da det meste klaffet. Der hadde jeg gode ski og godt feste med tape midt under. Det var omtrent 0 grader ved start, litt nysnø og det ble mildere utover dagen. Nysnø og kaldt er ikke bra for tape, men blir det varmegrader utover dagen kan tape være suverent.

Ikke like fornøyd med skia under Budorrennet og heller ikke smøringsvalgene jeg tok under Birken og Troll Ski Marathon. På Birken brukte jeg tape, men burde ikke ha gjort det. På Troll droppet jeg tape, men angret meg etterpå.

Troll Ski Marathon nå på lørdag startet også noe spesielt. Da bussen kom frem til Venabygdsfjellet én time ført start, var skitrekket mitt med ski og staver ikke lenger i bagasjeluka. Kun ett skitrekk var igjen, men det var ikke mitt. Heldigvis var det navnlapp på det trekket og jeg tok det med meg til rennledelsen. De fikk ringt opp personen med navnet på skitrekket og skia mine kom til rette. Første gang jeg har opplevd at skia mine har vært borte fordi noen har tatt feil skitrekk. Det kunne blitt retur til Sjusjøen med buss istedenfor skitur.

Selve Trollrennet gikk i solskinn store deler av dagen men trått føre siste halvdel, så jeg ble veldig sliten. Måtte stoppe og legge på klister to ganger som tok tid, men å gå på veldig bakglatte ski ville vært verre.

Så hvilke erfaringer er det verdt å ta med seg til neste skissesong:

  1. Huske å merke skitrekk med navn og telefon.
  2. Bruke tape ved 0 grader og varmere på renndagen.
  3. Ikke bruke tape selv om det har vært mildt dersom det er kuldegrader på renndagen og ekspertene anbefaler tørrvoks.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits