Birkebeinerrennet 2017

Birkebeinerrennet 2017 vil kanskje bli husket for at en snøscooter kjørte ned vinneren Martin Johnsrud Sundby underveis i rennet. Men for den vanlige deltaker var det selvfølgelig mye mer som skjedde. 

Og jeg kan bare referere fra en av mange tusen. Jeg har deltatt 14 ganger nå og aldri opplevd å få et ordentlig fall. Men en gang må vel bli den første og denne gangen skjedde det.

Ned fra Sjusjøen mot Lillehammer er det bratt og selv om en står i full utforstilling er det i hvert fall en sving det kan være lurt å avpasse farten litt. Det var det jeg forsøkte på, det var ingen foran meg, men jeg hørte lyden av noen bak. På begge sider kom det løpere i større fart enn meg. Men i det han på venstre side skulle passere meg, mistet han noe av balansen, og kom over mot mitt spor. Jeg tryna skikkelig, han kjørte videre og ropte sorry. Jeg banna stygt der jeg lå å sprelle med skia i været. Heldigvis ble det ingen ski eller stavbrekk, men det var flaks.

Ellers var rennet igjen en fin opplevelse. Kom inn som nr.77 av 735 i klassen, og var fornøyd med det. Men denne gangen følte jeg gliden ikke var like god som mange rundt meg. Smøringsvalget mitt var nok ikke det lureste med tape i midten på skia. Tapen fungerer godt når det er harde og litt isete løyper, som jeg forventet. Men snøen var mer løs etter at den antakelig var blitt frest opp i forbindelse med prepping. Bra for tørrvoks, men ikke ideelt for tape. Men da har jeg erfart det også, og blir forhåpentligvis stadig litt smartere med hensyn til smøring. Men det er ikke alltid lett å treffe blink der heller. Men godt feste hadde jeg på skia. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits