På skitur i Troll-land

Da jeg deltok på Troll Ski Marathon i 2015 var det tåke uten mulighet til å nyte naturen, omtrent fra Goppollen. Goppollen er 50 km sør for starten fra Venabygdsfjellet og 45 km nord for mål på Sjusjøen. Siden jeg deltok på Troll har jeg hatt lyst til å se hele naturen fra Goppollen og sydover. Tidligere har jeg vært på ski til et sted som heter Digeråsen, men partiet mellom Goppollen og Digeråsen er fortsatt i tåka.

Så i dag var målet Goppollen. Skiføret var gnistrende, klart vær og lite vind og alt lå til rette for langtur. Jeg hadde studert Skisporet kvelden før og det meste så veldig bra preppet ut. Bare i et siste lite parti sto det 14 + dager, altså usikkert.

Jeg startet i grålysningen kl 8.30 fra hytta på Nordseter. Helt i starten valgte jeg å gå litt lenger øst enn Troll, over Reina og derfra en ny fin løype mellom Reinsfjellet og Hitfjellet. Men snart var jeg inne på Trolløypa og derfra bar det til Rognhaugen. Så videre opp Vedumslia og fjellet som jeg synes er et av de fineste partiene i Troll. Flott utsikt i alle retninger og Rondane skimtes der bak. Bildet er herfra.Så videre til Digeråsen der Trolløypa var godt skiltet videre nordover. Nå var det ikke alt for langt igjen til Goppollen, men litt nord for Raudberget var det slutt på Trolløypa. Så 14 + dager på Skisporet betydde at her var det ikke spor i det hele tatt.

Tok da mot vest, så nord igjen og endte et sted som heter Svartangslia. Da var klokka blitt ca. 11.45 og jeg hadde ikke sett et eneste menneske de siste to timene. Bare en hvit liten fugl som skremte meg litt med sitt skrik opp Vedumslia. Men nå var jeg kommet frem til en parkeringsplass, og der sto en eldre mann klar til dagens skitur. Er det langt til Goppollen spurte jeg. Han så på meg med litt skeptisk blikk. Goppollen er der nede sa han, og du kan ta veien her, og han pekte i retningen. Jeg forklarte at jeg hadde gått fra Nordseter i Lillehammer og han mildnet i uttrykket. Han forklarte at jeg nå var i Ringebu, Svartangslia, som jeg var kommet til ligger i Ringebu helt i grensa til Øyer. Jeg takket for informasjonen, snudde og tok fatt på returen. Denne gangen via Pellestova og hjem ca. kl 15.00, i alt 76 km, det meste i Troll-land.

2 kommentarer

stavangerinmyheart

29.12.2016 kl.23:00

Flott bilde. Hørtes ut som en flott tur. Ønsker deg en fin kveld.

Daddy-T

29.12.2016 kl.23:18

stavangerinmyheart: Mye fine soloppganger og solnedganger denne jula, som gjør skiturene enda finere. Ha en fin kveld du også :)

Skriv en ny kommentar

hits