Birkebeinerrittet 2016

Birkebeinerrittet var siste konkurranse i trippelen (ski, løp og sykkel). Jeg er relativt sett svakest på sykkel av de tre konkurransene, så derfor var det litt ekstra spenning før start. Skulle jeg klare merket å bli Superbirkebeiner i 2016?

Jeg møtte opp til start 25 minutter før startskuddet i pulje 13, akkurat tidsnok for å kunne stå langt fremme i startfeltet. Etter at pistolen smalt og pulje 13 startet, lå jeg langt fremme i pulja. Farten var relativt passe, ikke så heseblesende det ofte kan være i starten av konkurranser. Men etter hvert som stigningene startet mot Skramstad ble jeg hengende lenger bak de fremste. Allikevel hadde jeg godfølelsen, mente jeg måtte ligge ganske langt fremme i pulja.

Etter ca. 30 km var løypa lagt om i forhold til tidligere. Blant annet en sti der søla skvatt en del, men allikevel positivt med mer sti og mindre grus.

Helt i slutten av bakkene ned mot Kvarstad kom en syklist bakfra og ringte i en ringeklokke. Det var Gunn-Rita Dahle Flesjå som hadde større fart enn oss gutta. Hun hadde startet 15 minutter bak oss. «Kom igjen nå gutta» ropte hun oppmuntrende. Jeg la meg på bakhjulet hennes en liten stund, men hadde nok blitt totalt utslitt om jeg hadde ligget bak henne for lenge. Her var det snakk om en annen type fart.

På Kvarstad får en merketidene på en stor tavle, og uten å ha nøyaktige tider forsto jeg at min egen tid var omtrent på merketiden (i ettertid kan jeg se at jeg var 32 sekunder bak). Så nå var det bare å satse alt opp mot Sjusjøen. I den beryktede Rosinbakken ble jeg tilbudt rosiner og jo da, de kom godt med denne gangen da jeg følte meg litt tom i starten av bakken.

Fra Sjusjøen var også løypa lagt om. Istedenfor asfalt var det en ny grusløype, så med de nye endringene ble Birkebeinerrittet enda morsommere.

I mål kom jeg inn på 3.36.41, bare to minutter og tre sekunder foran merkekravet i min aldersklasse. Det skal sies at merketiden i aldersklassen 50-54 år ble spesielt vanskelig denne gangen. Faktisk ville jeg klart merketiden uansett hvilken aldersklasse jeg hadde stilt opp i, og plassen nr 313 er den beste jeg noensinne har hatt i Birkebeinerrittet. Så da ble jeg Superbirkebeiner i 2016, selv om marginene var mindre enn noen gang. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits