Birkebeinerløpet 2016

Enda et år med perfekt vær i Birkebeinerløpet. Jeg har vært med en del år nå, og kan ikke huske at værgudene har vært mot oss på løpet. Ja, det var ca. 15 grader, for det meste overskyet slik at sola ikke varmet for mye, og mer perfekt kan det ikke bli.

Det å være med i Birkebeinerløpet skal være slitsomt, men det gjelder å gjøre opplevelsen så bra som mulig. Da er det et par ting som kan hjelpe: Ikke starte for hardt og bruke pulsklokke for å se at en faktisk løper skikkelig intensivt selv om andre løper fra en i starten. Jeg tror mange gjør den feilen at de åpner for hardt. En ting er at tiden til slutt antakelig blir dårligere enn om en åpner roligere, men enda viktigere er at opplevelsen av løpet blir så mye bedre med en litt roligere åpning

For bare etter 300 meter ser jeg av pulsklokka at jeg er i sone 3. Jeg vet at for meg, og antakelig de fleste andre, at det ikke er mulig å løpe Birkebeinerløpet i sone 4 hele tiden. Det meste må foregå i sone 3, og derfor vet jeg at starten er fornuftig. Mange løper forbi meg og jeg er kanskje midt i pulja, pulje 5. Men fra ca. 2 til 4 km tar jeg igjen mange, spesielt i oppoverbakkene. Jeg har nok styrken min her, føler det lett å sprette opp noen av de bratte kneikene.

På slutten av løpet er det en del nedover og her er jeg ikke blant de beste. Med slitne bein tar jeg ikke sjansen på å slippe meg helt løs, og antakelig er ikke nedover teknikken heller min sterkeste side, så her er den noen som løper fra meg. Men slitne bein og nedover er en utfordring, og to ganger er det en løper som stuper ned i grusen rett foran meg. For begge går det bra.

I mål kommer jeg inn på tiden 1 time 33 minutter og 41 sekunder som for meg er ny personlig rekord i Birkebeinerløpet. Også plassen, nr 50 i aldersklassen er det beste jeg har hatt. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits