Hauern 2016

Dagen før Hauern kunne jeg kjenne litt sårhet i halsen. Da var det bare å hente frem noen spanske c-vitaminsjokk tabletter og håpe det ville hindre forkjølelse. Litt senere på dagen kjøpte jeg en pakke Curamed,sånn at litt råmelk og enda mer c-vitamin skulle få virke.

På selve renndagen var fortsatt halsen litt sår på morgenen, men den slappe følelsen en ofte får i forbindelse med forkjølelser kunne jeg heldigvis ikke kjenne. Sa da var det bare å kjøre til Lier, ta bussen opp til Kanada og gjøre seg klar for sesongens første skirenn.

Med plussgrader i hele løypa var det klisterføre og jeg hadde valgt 50 cm Start tape under skia. Det kjentes fint ut på oppvarming, så da var det bare å gjøre seg klar til å starte i pulje 1. Men rett etter at starten gikk var det ganske klart at jeg ikke klarte å henge med de nesten 100 andre skiløperne. Ja, jeg var faktisk helt sist av de som karret seg oppover løypa. Jeg kunne skimte de aller bakerste foran meg, men dette var uansett nedslående. For ett år siden hang jeg godt med i det samme feltet. Etter en stund tok jeg igjen et par løpere og resten av rennet hadde jeg stort sett hjelp av én eller to andre. Det er en stor fordel ikke å være helt alene i sporet.

I år, på grunn av lite snø, var både start og mål i Kanada i Lier. Denne løypa ble en del opp og ned, men ikke brattere at en slapp fiskebein.

I mål kom jeg inn som nummer 10 i aldersgruppa mot nummer 6 i 2015. Tiden ble omtrent 10 minutter svakere enn hvis jeg skulle vært på nivå med 2015, så dette ble ingen oppløftende sesongåpning. Og skia var gode, både glid og feste, så det kan jeg heller ikke skylde på. Så enten var det ørlite forkjølelsessymptomer som gjorde at jeg ikke hadde dagen eller så er sesongens treningsopplegg dårligere enn i fjor. Denne sesongen har jeg trent nesten bare sone 3 trening men med noe innlagt sone 4 i enkelte av disse treningene. I fjor trente jeg ganske mye 4 x 4 i sone 4.

Men jeg har ikke helt svaret enda. Vi får se når flere renn er unnagjort.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits