Evaluering Birkenåret 2015

Skal en evaluere Birkenåret 2015 så må en starte med å takke Birkenarrangøren for tre fantastiske flotte arrangementer. Værgudene var også med oss dette året, og gode forhold og sol var representert i ski, løp og sykkel.

Så hva med min egen innsats, hva var positivt som jeg kan bruke som positiv erfaring fremover? Den beste måten å evaluere seg selv på er nok avstand til merketiden. Plassering er også en god indikator, men med ulikt antall deltakere er det bedre å se sin egen tid i forhold til de beste i aldersklassen.

Basert på avstand til merketiden er jeg spesielt fornøyd med ski og sykkel i 2015.  På Birkebeinerennet ble det rekordavstand til merke i 2015 og på sykkel må jeg tilbake til 2009 for å finne en bedre avstand. Årsakene til fremgangen på sykkel tror jeg er:

  1. Har trent mer styrketrening totalt og også begynt mer spesifikt med bakside lår.
  2. Har hatt egentrening i høy intensitet med en sykkelløype hvor jeg tar passeringstider underveis, og blir derfor en trening hvor jeg klarer å nærme meg intensiteten i en konkurranse. Har hatt omtrent 5 slike treninger våren/sommeren 2015.
  3. Nest siste uke før Birkebeinerrittet hadde jeg 5 intensive treninger på 7 dager, mens siste uke ble rolig. Ble inspirert av en liknende anbefaling i siste Birkebeinerblad.
  4. Klarte å unngå krampe det meste av rittet. Har begynt å stå på sykkelen i korte perioder hele rittet for å få variasjon til muskulaturen. Brukte også lange ben da jag har en følelse av at det komprimerer musklene i beina. Tok magnesiumtabletter hver dag fra 3 uker før rittet og 3 salttabletter under veis i selve rittet. Kanskje noe av dette hjalp mot mindre kramper.

Og til slutt, jeg har aldri hatt en bedre plassering på superbirkbeiner statistikken, nr. 22 i aldersklassen. Så etter å ha sugd noen dager på karamellen ser jeg nå frem til Birkenåret 2016. Og her et gjensyn med ski, løp og sykkel 2015:2 kommentarer

Janne

12.09.2015 kl.10:32

Hei!

Så konstruktiv evaluering for din egen del! Viktig å kunne se ting i retroperspektiv for å evt forandre spesifikke oppgaver i fremtiden.

Jeg er imponert over hva du får til og hvor variert du trener!

Gratulerer med ALT! :) Ny sesong, nye muligheter - eller?

Daddy-T

12.09.2015 kl.20:44

Janne: Takk for hyggelig kommentar :-). Ja, gleder meg allerede til ny sesong og nye spennende konkurranser. Du får ha lykke til i ny sesong du også :-)

Skriv en ny kommentar

hits