Birkebeinerrittet 2015

Det er mye spenning i Birkebeinerrittet, for eksempel hvordan egen form er på rittdagen. Dommen får en ganske snart, allerede i de første bakkene opp mot Skramstad. Klarer en å holde nivået til pulja, blir en hengende etter eller klarer en å avansere?

Denne gangen fikk jeg godfølelse allerede i disse bakkene. Etter å ha startet litt bak midten av feltet avanserte jeg sakte noen plasser frem mot Skramstad. De fremste i pulja forsvant etter hvert, men totalt sett så det ikke så galt ut.

På strekningen mellom Bringebu og Kvartad bør en finne andre syklister å samarbeide med i felt. Her fant jeg et stort felt på omtrent 7 syklister og rulla fungerte ganske fint. Ikke alle var like flinke til å legge seg helt bakerst etter å ha ligget først, men en perfekt rulle er vanskelig å få til med såpass mange ryttere. Omtrent halvveis mellom Bringebu og Kvartad kom det tre ryttere bakfra i større fart og var de første vi så fra pulje 18, pulja som startet 5 minutter etter oss. Sammen med en annen rytter la vi oss på hjul etter disse tre og fikk fantastisk drahjelp til Kvarstad. De tre var samkjørt og det var egentlig greit for oss to "nye" bare å ligge på hjul. Etter Kvarstad pratet jeg med en av dem og sa jeg kunne ligge foran og dra litt jeg også. Det ble positivt mottatt, så frem mot bunnen av Rosinbakken var jeg mer delaktig i rulla.

Rosinbakken gikk lettere enn jeg kan huske noen gang, og de første antydningene til krampe i beina kom først i nedoverbakkene mot Lillehammer.


Rett før mål var speaker i ekstase, ikke for det jeg nærmet meg mål, men fordi noen bak meg snart var ferdige med rittet. Uten å høre det fra speaker forsto jeg hvem som var rett bak meg, elite kvinner, som hadde startet 25 minutter bak. Heldigvis slapp jeg å være i veien for dem, for jeg kom i mål omtrent 30 sekunder før de tre beste jentene.

Denne gangen var jeg 9 minutter foran merkekravet i aldersklassen og da ble målet om å bli superbirkebeiner nådd.

Bildene under er fra dagen etter rittet på grusveien mellom Melsjøen og Elgåsen. En rolig kosetur på 63 km fra Nordseter til Rena.

Én kommentar

MammaBoka

13.09.2015 kl.00:59

Fin blogg :)

Fast leser her :)

Skriv en ny kommentar

hits