Grenserittet 2015

"Forhjulet ditt er løst". Det var beskjeden jeg fikk fra en som syklet forbi meg etter omtrent 6 mil av Grenserittet. I forfjamselsen rakk jeg ikke å takke for denne viktige informasjonen, men hoppet bare av sykkelen for å sjekke hva som kunne ha skjedd med forhjulet. Og riktig, spaken som fester hjulet hadde åpnet seg. Det vare bare å feste det godt nok igjen, og se på hjulet litt ekstra for å sjekke om det var noe annet som var feil. Men nei, det så bra ut, så det var bare å kaste seg på sykkelen igjen å fortsette.

I omtrent 15 minutter før denne hendelsen merket jeg at noe var annerledes med sykkelen etter at jeg hadde stått og tråkket opp en bratt bakke.  Men jeg festet oppmerksomheten på demperen. Trodde det var noe der som var blitt slitt/ødelagt, siden demperen ikke fungerte optimalt.   Så var det altså forhjulet som var løst. Enten var ikke forhjulet festet godt nok ved start, eller så hadde spaken som fester forhjulet kommet bort i noe slik at den åpnet seg i den bratte bakken.

Takk til han som varslet meg. Hvis ikke vet jeg ikke hva som kunne skjedd, i verste fall kunne kanskje hjulet ha løsnet helt fra sykkelen.

I mål var jeg nesten 6 minutter bedre enn i fjor. I tillegg kjente jeg omtrent ingen antydninger til krampe denne gangen, og antakelig første gang jeg ikke har vært plaget med krampetendenser i sykkelritt. Årsaker til det kan jeg spekulere i ved en senere anledning. Tok salttabletter som vanlig, én etter omtrent 15 km og én etter omtrent 50 km.

Grenserittet er varierende, passe utfordrende, intenst og morsomt sykkelritt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits