Generalprøve på Birkebeinerløpet

I dag ble det generalprøve på Birkebeinerløpet. Det er kun 13 dager igjen til løpet, og et perfekt tidspunkt for å løpe en ganske lik løype. I tillegg ville jeg forsøke en intensitet på omtrent samme nivå som i konkurransen. Her litt spent rett før start:Så etter å ha varmet opp i to km startet jeg på Lysaker og løp på Bærumsiden av Lysakerelva opp til Bogstad. Mye her er tøffere enn Birkeinerløypa, brattere og enda mer utfordrende underlag, så selv om jeg gav alt brukte jeg 8 minutter på en av de tøffeste kilometerne.

Fra Bogstad løp jeg videre mot Wyllerløypa og omtrent halvveis opp til toppen før jeg snudde og løp tilbake. Retur langs Mærradalen og en bratt sti opp til Ullerntoppen før ned til rekkehuset på Ullern.

Totalt 21,5 km (inklusive rolig oppvarming), omtrent som Birkebeinerløpet. Men jag hadde brukt 2 timer og 15 minutter, og de siste 45 minutter måtte jeg ned i sone 1. Men før det hadde jeg løpt 1 time og 15 minutter sammenhengende i sone 3 og litt i sone 4, omtrent den intensiteten jeg vil ha på Birkebeinerløpet.  Alt i alt en bra gjennomkjøring før jeg nå går inn i en roligere periode. Satser på kun to kortere intensive økter til før løpet om 13 dager, en midt i neste uke og en neste helg. I tillegg rolige økter som å sykle til og fra jobb.

Heldigvis er ankelen under kontroll etter overtråkket jeg skrev om for to uker siden. Jeg bruker nå sportstape på ankelen når jeg løper i terreng, og unngår musikk på øret for å ha full konsentrasjon på løpinga. Tror dette har bidratt til at jeg har unngått nye overtråkk. Ukens trening har vært som følger: 

Mandag: Rolig løping i 1 time og 30 minutter
Tirsdag: Et lokalt løp opp til Kolsåstoppen. Sone 4 i ca. 14 minutter.
Onsdag: Rolig sykling til og fra jobb
Torsdag:  Sone 4 løping i motbakker, 6 + 8 + 6 + 6 minutter.
Fredag: Rolig sykling til og fra jobb + styrketrening 40 minutter
Lørdag: Ingen trening
Søndag (i dag): Løp som beskrevet + 45 minutter rolig sykling for å få ut syre i beina.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits