Birkebeinerrennet 2015

Birkebeinerrennet 2015 ble helt optimalt på alle måter. Sol hele dagen, passe med vind, noen få minusgrader, gnistrende gode skispor og godt føre. Ja, det kan ikke bli bedre.Men kvelden før var jeg som en del andre på jakt eter gode smøretips. Hadde allerede smurt kun tørrvoks og mente jeg var ferdig med smurningen, men det var basert på en værmelding som varslet mer snø og mer kald nedbør.

Personer som jeg pratet med fra Swix anbefalte grønt grunnklister på spray og tørrvoks over. Ved landslagets smørebuss traff jeg på Eldar Rønning og han anbefalte både grunnklister og et tynt klister for kaldt føre under tørrvoks. Så da var dilemmaet, skulle jeg satse på at løsningen min med kun tørrvoks holdt eller skulle jeg begynne hele prosessen på nytt. Jeg valgte det siste, for jeg hater bakglatte ski. Inn i sportsbutikk å kjøpe skirens, fiberlene, beskyttelsestape, nytt klister og sandpapir for å rubbe festesonen. Det ble nesten kr 500,-, men hva gjør en ikke for litt bedre ski.

Heldigvis fikk jeg låne smørejern av noen, for dette var jeg ikke forberedt på. Så etter å ha fjernet det jeg hadde lagt av tørrvoks i en sone på omtrent 35 cm midt under skia ble det først Swix grønt grunnklister på spray, så Rode klister fra minus 1 til minus 5, før jeg toppet med to lag VR40 og dagen etter to lag VR45.

En møter mange hyggelige folk på en Birkenhelg. Både i buss fra Lillehammer til Rena, ved frokost og i buss opp til start. Han jeg pratet med i bussen til start hadde hatt slag bare måneder i forkant, men han fortalte at han kom raskt til sykehus og at han nå var klar for Birken. Det er mange imponerende innsatser i Birkebeinerrennet som ikke angår tid og merker. Først og frem møter en stort sett bare positive og blide folk, som alle har sin egen motivasjon for å delta.

For min egen del var valget med å endre smurningen vellykket. I bakkene opp fra Kvarstad hadde jeg spikerfeste og gliden var god hele veien. Det skal sies at de fleste nok hadde gode ski denne gangen, for det skulle mye til å smøre seg bort under slike gode forhold. 

Det ble pers i rennet og tiden ble rett over 3 timer og 10 minutter. Plass nr 93 i aldersklassen av 1170 i mål som også er beste plassering jeg har hatt i Birkebeinerrennet. Så noe riktig må jeg ha gjort i vinter. Her blir jeg tatt bilde av under rennet (startnummer 1660).
4 kommentarer

lineinspirasjon

21.03.2015 kl.22:18

Imponerende! Så gøy når alt klaffer, det er gjerne mere unntaket enn regelen. De gamle er best....

Janne

22.03.2015 kl.17:25

GRATULERER!! så på TV, og jaggu var det flott! akkurat som du beskriver. Imponerende innsats! Smøregreiene med langrenn er den delen som gjør at jeg faller litt av. Tar heller på meg joggeskoene, eller setter meg på sykkelsetet - smøring blir for komplisert altså:) he he.

Gratulerer igjen - regner med at du feiret litt!?:)

Daddy-T

22.03.2015 kl.22:20

lineinspirasjon: Ja, det er noen år siden jeg har hatt full klaff i Birkebeinerrennet, så det var herlig å ha den opplevelsen igjen, Og etter at det ble avlyst i fjor, så var jo alt perfekt denne gangen :-)

Daddy-T

22.03.2015 kl.22:29

Janne: Ja, under slike forhold som i år er Birkebeinerrrennet noe helt for seg selv. Naturen, stemningen langs løypa, alle deltakerne og mye annet som kunne nevnes. Ja, smøring av ski er jo en egen greie, men som også blir litt gøy etter hvert som en setter seg inn i det. Føler jeg lærer noe mer om smøring hele tiden. Ja, feiret på hytta med god mat og drikke sammen med "støtteapparatet" :-)

Skriv en ny kommentar

hits