Søre Ål-runden 2015

I dag var min første deltakelse i skirennet Søre Ål runden. Det er alltid spennende å være med i et skirenn for første gang. Blant annet små praktiske forhold som hvor en skal få startnummer og hvor starten er, og ikke minst hvordan selve løypa er.

Under oppvarming fikk jeg meg et lite panikkartet øyeblikk.  Etter å ha tatt av meg skia så fikk jeg se at det meste av tapen i festesonen var borte. Bare på den ene skia og kun på den ene siden av midtranden var det tape igjen. Ja, ja, det får gå som det går tenkte jeg da, det er 30 minutter til start, og fortsatt er det tid til å legge på noe nytt.

Raskt tilbake til bilen og så sette på det klisteret jeg hadde med meg. Jeg fikk på litt av Swix Silver Universal K21S, men det var hardt, og umulig å få på et tykt nok lag. Heldigvis kom redningen i en annen deltaker som hadde parkert ved siden av meg. Vi diskuterte litt om klister eller tørrvoks og begge var skjønt enig om at i dag var det klister som gjaldt. Jeg fortalte han om tapen og spurte om han hadde noe klister å avse. Ja, han hadde Rode klister multigrade, fra minus 6 til pluss 6. Tusen takk var mitt svar og så la jeg på et mykt og fint klister utenpå K21S. Det skulle vise seg at dette ble redningen.

Søre Ål skirennet er krevende med masse av bakker både opp og ned. Men skia mine var fantastiske. God glid og supert feste hele det 40 km rennet. Og med tiden 2.10.09 gjennomførte jeg antakelig mitt raskeste skirenn noensinne med en gjennomsnittsfart på under 33 minutter per mil. Ja, det er fantastisk gøy å være med i skirenn når skiene er gode og kroppen fungerer. Det er lite som slår det!

Ettertanke om tapen: Jeg har brukt Start tape i mange år og har aldri opplevd det som skjedde i dag. Jeg har lest bruksanvisningen igjen for å se om det er noe jeg har oversett, men nei. Skiene var varme når jeg la på tape, skiene var kalde når jeg la de i snøen og jeg hadde husket å rubbe før leg la tapen på. Foreløpig har jeg ikke svar på hvorfor den falt av skia.

Én kommentar

Daddy-T

01.03.2015 kl.19:15

Legger inn en kommentar under dette innlegget om tapen. Noen dager etter Søre-Ål runden satt jeg Start tape på skia igjen for å teste den litt mer etter at den falt av under oppvarming før Søre Ål runden. Jeg tror årsaken til at tapen falt av var at jeg ikke rubbet godt nok, og spesielt i kombinasjon med at det var hard snø. Sjekket videoer om pålegging av tape og ser at en rubber ganske hardt på tvers av festesone (se link nederst). Gjorde det samme for noen dager siden og tapen sitter igjen. Brukte den også i dag, men ved nullføre og i spor med nysnø ble det en del ising. Ikke ideelt med tape i dag altså.

https://www.youtube.com/watch?v=7OZazTiNP9k

Skriv en ny kommentar

hits