Hauern 2015

I dag var jeg med på skirennet Hauern og det for 6. gang. Hauern er et av mine favorittrenn. Det er en roligere stemning enn andre skirenn jeg er med på. Folk steller seg opp ved start først 10 minutter før startskuddet, og alle finner sin naturlige plass i startfeltet uten at det knives om de fremste plassene. Så er selve løypa variert med alt innhold av klassisk langrenn. Først slake oppoverbakker i diagonalgang (nesten som Birkebeinerrennet opp til Skramstad), en del stakepartier, noen veldig bratte stigninger der en må i fiskebein og noen utfordrende utforbakker til slutt.

Det var gode snøforhold og typisk tørrvoks under rennet i dag, så jeg valgte det som ble standard anbefalt nemlig VR40 toppet med VR45 i midterste partier. Sjekket skiene før start og fikk bekreftet at feste var bra. Et eller annet glippetak, men ingen grunn til å panikksmøre med å legge på tykkere lag.

For første gang ble jeg plassert blant de første 100 startende og litt forventningsfull til det. Følte meg pigg og tenkte at nå har jeg dagsformen inne. La meg omtrent midt i pulja og klarte å følge med de rundt meg. Det ble strekk i puljen etter hvert som det bar oppover, men jeg klarte å finne en rygg stort sett hele tiden, noe som jeg fortsatte med det meste av rennet. Det er lurt å gå litt taktisk og jobbe for å følge en liten gruppe isteden for å bli gående helt alene.

En jeg ble gående sammen med klarte å falle et par ganger rett foran meg, men heldigvis unngikk vi kollisjoner, og begge gangene klarte han å ta den lille gruppa igjen (fra 3 til 5 løpere).

Mot slutten av løpet ble jeg virkelig sliten og spesielt i de bratte nedoverbakkene på slutten klarte jeg ikke å holde følge med andre løpere. Kanskje jeg ble for forsiktig, men med stive og trøtte bein valgte jeg å være på den mer sikre siden og unngå fall.

I mål ble tiden 2.13.20 og 6. plass i aldersklassen, nøyaktig samme plassering som i fjor. Det er interessant å sammenlikne seg med andre som også deltok i fjor, for da får en på en måte den endelige dommen. Konklusjonen var at jeg var omtrent like god i fjor, kanskje jeg burde vært ett eller to minutter raskere i år for å være like god. Så det betyr bare at rennet i fjor også var veldig bra. Ja, jeg leser fra min egen blogg for ett år siden: "Sitter med en skikkelig godfølelse etter å ha gått et skirenn og det meste har klaffet. Og det gjorde det i år også." 

Det som også er interessant er at når jeg leser resultatene er mange utrolig stabile. Et par løpere jeg for eksempel var 6 til 7 minutter etter i tid for ett år siden var jeg 6 til 7 minutter etter i år også. Og jeg som har trent mer i sone 4 i forhold til sone 3 for å bli enda bedre i år. Kanskje det ikke har noen betydning? Så da kan jeg like godt gå tilbake til mer sone 3 trening som er mye mer behagelig. Vi får se...

4 kommentarer

Gro

11.02.2015 kl.22:20

Hei! Dumpa over bloggen din i søken etter erfaring med start tape. Ser at du brukte det under Hauern i fjor. Eneste gangen jeg har brukt det er var under Nordmarka rundt i fjor vinter. 10 mil i Nordmarka i regn, nysnø og sludd. Ble en tung affære:-) Skal gå Grenaderen til lørdag og lurer veldig på hva jeg skal ha under skia som holder i 9 mil på skarpt føre. Alternativet er grønnt grunnklister med noe voks utenpå kanskje? Litt dumt å bare teste tape på de langste løpa da, men på kortere renn klarer man seg jo alltids! Gikk Vindfjell under flotte forhold nå på søndag. Ser at du også nevnte Troll som et mål. Jeg er påmeldt der i år, så det ser ut som vi driver med mye det samme:-) Gikk også "Piratbirken" fra Rena til Lillehammer i fjor. Ser du gikk den motsatt vei! Sessongens kanskje fineste skitur... Kunne i alle fall ikke klage på været!!

Hilsen Gro

Daddy-T

15.02.2015 kl.23:35

Gro: Har ikke vært innom bloggen på noen dager, så da kom svaret litt for seint til Grenaderen. Håper du hadde bra feste og glid uansett hva du valgte. Men allikevel litt om hva jeg mener om tapen: I nysnø, som du hadde under Nordmarka rundt i fjor, er ikke tapen ideell. Men jeg har brukt den hvis det ikke snør for mye, det er null grader og mange løpere slik at løypa blir glatt. Tapen er aller best når det er litt gammel snø. Men det er viktig å gjøre seg kjent med den.Ikke bruke den første gang i konkurranse. Om tapen skal fungere godt må en ta hensyn til skienes spenn og finne ut hvor mange cm en skal legge midt under skia. Jeg kombinerer ofte tape (legger 30 cm midt under) og tørrvoks på resten av festesonen. Hva brukte du på Grenaderløpet?

Gro

26.02.2015 kl.21:46

Jeg testa tape på en tur like før grenaderen. Det var da grovkorna snø som var fresa opp. Erfaringen min var at jeg slet av tapen etter ei mil, men jeg har i ettertid skjønt at jeg la den for langt frem, slik at den "rullet" av. Hadde supre ski på Grenaderen. Et tynt lag med Grønt grunnklister Kx 20, Så et lag med Kx40, lilla sølv oppå. La tre tynne lag med Rode super ekstra oppå dette. Det ble anbefalt VR 55 som topplag, men jeg la SKIGO rød HF på toppen og hadde supre ski hele veien, i den grad det er mulig i 9 mil da... Mange smurte underveis, men jeg hadde ikke behov for det. Endte som 6 dame med tiden 6.18 og var veldig fornøyd med løpet! Nå er det troll som er neste renn...

Daddy-T

01.03.2015 kl.18:33

Gro: Så bra du hadde gode ski på Grenaderen og 6. beste dame er jo kjempebra. Lykke til på Troll også :-)

Skriv en ny kommentar

hits