Budorrennet 2015

Så var det klart for sesongens første skirenn. Budorrennet er det første seedingsrennet til Birken, så på en måte er det første utfordring for de med Birkebeinerrennet i sikte. Kanskje er det også derfor rennet får stadig flere deltakere, og rennet i dag satt to rekorder: Ny deltakerrekord og ny tidsrekord. Med mildvær tidligere i uka, og så kuldegrader, var det skarpt og tidels isete føre. Veldig raske forhold, men også skummet i utforbakkene med en del knall og fall og stavbrekk.

Før rennet hadde jeg smurt ferdig festesonen med tørrvoks, men etter å ha tilbrakt fredagen på fjellet ved Nordseter forsto jeg at dette valget kunne bli bakglatt. Så derfor la jeg 30 cm med tape midt under, en smurning som kan være bra når smøreforholdene er litt mellom tørrvoks og klister.

Skia fungerte fint, god glid og godt feste. De som var rundt meg i Budorrennet i dag hadde omtrent samme gliden, men det virket som noen også hadde flere glippetak. Så tape midt under og dagens tørrvoks på resten av festesonen fungerte fint. Jeg skal innrømme at jeg etter oppvarming oppdaget at noe av tapen hadde blitt slipt bort av det isete føre, så jeg erstattet de områdene med litt klister. Egentlig var det overraskende, for tapen pleier å holde utrolig godt. Etter rennet var fortsatt det meste av tapen på plass, og hadde sørget for at jeg fikk bra feste rennet ut. Klisteret og det meste av tørrvoksen var borte. Har også tidligere erfart at selv om noen av tapen blir slipt bort, så blir det feste allikevel.

Det var nok mange som satt personlige rekorder i dagens raske Budorrenn. Jeg kunne også glede med over ny tidsrekord i rennet og tiden ble 2 timer, 31 minutter og 7 sekunder. 

Mye av motivasjonen for å være med i skirenn er å konkurrere med seg selv, og en kan ikke bare se på sluttid fra ulike år på grunn av ulike forhold. En bedre sammenlikning mener jeg er tidsdifferansen til vinneren av rennet, og legger jeg det til grunn var Budorrennet  for meg i 2015 bedre enn 2014 og omtrent på nivå med 2013. Så da kan jeg være rimelig fornøyd med dagen!

Litt mer om tapen. På Birkebeinerrennet har jeg noen ganger erfart at 30 cm med tape midt under ikke har vært tilstrekkelig og at skia har vært for bakglatte. Da har jeg lagt klister utenpå og det har fungert. Hvorfor tape fungerte i dag og noen ganger ikke på Birkebeinerrennet har jeg ingen god forklaring på. Det som er viktig er å teste skia før renn, og gjøre justeringer hvis nødvendig.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits