Gode hjelpere

Jeg syklet til jobben i går med en nyreparert sykkel og omtrent én km før jeg var fremme så kilte kjedet seg helt fast under et girskift.  Den del av kjede som skulle vært nederst var nå øverst og omvendt. Det satt bom fast. Akkurat samme hendelse inntraff for to uker siden, på første tur etter at jeg hentet sykkelen på verkstedet. Da gikk jeg tilbake til verkstedet og der måtte de kutte kjede og sette det sammen igjen. Kommentaren var. "Dette hadde du aldri fått opp alene".

Så da sto jeg der, med samme idiotiske kjede, og var helt fortvilet. Så kom et par menn med gule dresser forbi og var nysgjerrige på hva som hadde hendt. Ja, det så ikke bra ut, sa de. Nei, kunne jeg bare konstatere. Så ble jeg spurt om de kunne hjelpe, trikkestallen på Grefsen var like i nærheten, så de kunne gjøre et forsøk. Jeg var litt i tvil, og spurte om de kunne kutte kjede og sette det på igjen. Joda, det kunne de kanskje få til.

Det var jo et generøst tilbud. Alternativet var jo å leie sykkelen til jobben, så ta det med på trikken hjem, så til verkstedet etc. Jeg takket ja, og inne på trikkestallen ble sykkelen satt på et sykkelstativ. Igjen var det bare å konstatere at kjede satt utrolig godt fast, og vi alle funderte på hvordan det kunne havne i en sånn stilling. Etter noen ulike varianter av forsøk, tok så den ene hjelperen og slo med en dor mot kjedet, og så løsnet det. Jeg trodde det nesten ikke var sant, og jeg kan nesten ikke huske at jeg har vært så glad på lenge. Jeg takket så mye mine gode hjelpere og ønsket de en strålende dag videre. 

Så syklet jeg lystig videre mot jobb.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits